Followers

Thursday, June 9, 2011

DOA ORANG TAK BOLEH TERIMA KENYATAAN (FRUST SANGAT KOT)

Nak tanya pendapat kawan2. Doa macam ni boleh ke kita memohon kepada Allah swt..?? musykil ni...Nampak macam doa orang tak boleh terima kenyataan jer..


YA ALLAH, YA TUHANKU, 


Kalau dia memang jodohku, dekatkanlah.Tapi kalau bukan jodohku, jodohkanlah. Jika dia tidak berjodoh denganku, maka jadikanlah kami berjodoh. Kalau dia bukan jodohku, jangan sampai dia dapet jodoh yang lain, selain aku.

Kalau dia tidak bisa di jodohkan denganku, jangan sampai dia dapet jodoh yang lain, biarkan dia tidak berjodoh sama seperti diriku. Dan jika pada saat dia telah tidak memiliki jodoh, jodohkanlah kami kembali.

Kalau dia jodoh orang lain, putuskanlah! Jodohkanlah dengan ku. Jika dia tetap menjadi jodoh orang lain, biar orang itu bertemu jodoh dengan yang lain dan kemudian Jodohkan kembali si dia dengan ku.AMIN...


P/S : TAKKAN LARI GUNUNG YANG KEJAR JIKA BENAR ALLAH TELAH TETAPKAN JODOH DENGAN ORANG YANG KITA SAYANG.

2 comments:

  1. salam...bg pndpt sy xslh kita nk doakn org yg kita syg akn mjdi jdoh kita...tp kita xblh mndoakn utk kbrukn spt yg anda tlis tu "ptuskn dia jka dia jdoh gn org lain"..kita sptutnya sbg umt islm hndklh mndoakn kearh kebaikkn..jika dia bkn jdoh kita,hndklh trma dgn hati tbuka...mgkin dia bkn jdoh yg tbaik utk kita..ingtla ajal maut,jdoh n ptemuan smua dtgn tuhan..=)

    ReplyDelete
  2. betul 2..sy sokong...xbaik mendoakan untuk meminta keburukan.. :)

    ReplyDelete