Followers

Monday, May 9, 2011

salam perkenalan

assalamualaikum...dah lama aku xmain post mengepost dlm blog ni..sejak blog aku kena hentam dgn org y saja nak sabotaj aku guna psikologi..kenapa blog aku kena hentam..siap post dlm facebook lagi kutuk2 blog aku..kalau nak memerli 2 biar la straight to the point..jgn la nak berkias pulak..korang berkias pun aku tahu kat siapa korang tujukan..eh..kenapa diaorg hentam penulisan blog aku..?? ok laa..aku cite la sikit..al-maklumlah blog aku ni penulisan dia agak berat dan serius untuk dibincangkan..mungkin diaorg xde modal nak post komen dlm blog aku..sebab 2 diaorg kutuk-kutuk belakang aku...blog aku ni aku kupas pasal isu2 semasa politik dunia..ye laa..sbb politik kat malaysia dah jelak..dah nak muntah aku bila baca isu politik kat malaysia..terlalu murahan dgn lancarkan propaganda entah apa2..so aku mls la nak bincangkan isu politik kat malaysia ni..silap2 haribulan AUKU aku kena kalau tersilap gaya penulisan aku y mungkin agak ekstream..jadi jln lebih selamat..aku post la isu pasal mavi marmara..isu di ivory coast..isu di myammar n bla...blaa...blaa.........

"apa la blog ko ni..dah xde benda lain nak post ke..??..mcm la bagus sgt post2 benda ni semua..penulisan blog jgn la serius sgt..naik menyampah aku baca"..

tu la antara kata2 y agak menguris sanubariku..agak kecewa sebenarnya dgn sikap kwn y mcmni..bukan nak support..makin menyepak aku ada la..kurang asam punya kawan...aku bukannya apa buat penulisan blog aku mcm 2..aku nak skop pemikiran kita ke arah pemikiran global..ceewaahhh (jgn muntah pulak) xde la pemikiran kita bergerak dlm kepompong yang sama je..aku niat just nak sebarkan input y berguna je..sambil aku online sambil aku sebarkan ilmu..bukan senang aku nak siapkan 1 isu dunia y complete untuk aku post dlm blog aku..atleast mkn masa 1 minggu..ye la..kita nak cajkap berdasarkan fakta perlulah rujuk buku, internet, jurnal n mcm2 lagi..nak kumpul bahan mcm nak buat assignment dah aku bila ada isu y nak aku bincangkan dlm blog aku..diaorang senang2 je kutuk..saja nak jatuhkan maruah aku..

makan masa y agak panjang jugak aku nak create my new blog generation..maklumlah sibuk dgn assignment lagi..nak post isu dlm blog lagi..xde masa sgt nak post..blog ni pun dlm sebulan 1-2 isu je y mampu aku post..mungkin disebabkan kekangan masa jugak aku ubah fikiran tuk ubah tema penulisan blog aku..ye laa..mcm aku cakap tadi laa..1 post mkn masa seminggu...mana nak siapkan assignment lagi..so setelah aku fikir masak2 benda y aku buat ramai org xsuka..so skrg aku lebih kepada penulisan blog isu y lebih santai..dgn cara ni jugak..aku boleh post apa y terlintas dlm fikiran on the spot..so xyah la duk cari2 bahan nak post isu y agak serius tuk dibincangkan....

p/s malas dah nak membebel panjang2..mlm ni ada final exam paper first pulak 2..nak study plak.. :)

No comments:

Post a Comment